Squashracketer

Finn din type racket

Spillerprofil

Nybegynner – Squashnykommer

Første møte med sporten, slagteknikk er ikke perfekt ennå, masse kontakt med veggen i løpet av slaget. Å få hurtigere ball og ‘sweet spot’ er noen viktige kriterier

Hobbyspiller

Spiller regelmessig squash, kontrollerer ballen og varierer spillet ved å spille kraftfullt offensivt, dropshots og kontrollert defensivt spill.

Allround / Turneringsspiller

Innehar en solid slagteknikk og evnen til å plasserere ballen hvor han/hun måtte ønske på banen, kontrollerer hvert skudd og kan regulerer fart, kraft og ballens retning.

Profesjonell

Perfeksjonisten. Utmerket teknikk på et maksimum ferdighetsnivå. Har evnen til presist å fore baller på banen i enhver situasjon. Varierer skuddet i hardhet og lengde.

Dynamic/Kontroll

For bedre slagkontroll anbefaler vi racketer med følgende konstruksjon: Balanse: hodetung – balansert | ramme: bro

Dynamic/Dynamisk

For et hurtig spille med mange variasjoner, anbefaler racketer med følgende konstruksjon: Balanse: greptung – balansert | ramme: bro, langstrenget.

PowerPower

For mer kraftfulle slag anbefaler vi racketer med følgende konstruksjon: Balanse: hodetung – balansert | ramme: langstrenget, bro.

Comfort/Komfort

For spiller som foretrekker en spillestil som er kontrollert, pressende og bevarer armen, anbefaler vi racketer med følgende kontruksjon: Balanse: Hodetung, greptung | ramme: Orca-system, Plastron-system, langstrenget.

Racketsøker

Balansepunkt

Generelt er det tre balansepunkt for squashracketer (greptung – balansert – hodetung). På noen racketrammer befinner balansepunktet seg akkurat i overgangen mellom disse punktene. Derfor kan man finne beskrivelser som “litt hodetung” eller “litt greptung”. For racketer av høy kvalitet er balansepunktet eksakt definert og kontrollert gjennom produksjonsprosessen. Derfor har noen rammer en lav vekt til tross for at de er designet hodetunge for et mer kraftfullt spill.

Greptung – balansepunktet i grepet – føl den lette håndteringen

Disse racketene gir en komfortabel følelse under spillet på grunn av den lette håndteringen. De fleste er lette og passer for raske racketmanøvrer. Anbefales for spillere med en offensiv stil som foretrekker et aggressivt pressende spill og tidlig ballkontroll. Også for dem som setter pris på den lette vekten. Hobbyspilleren mister noe kontroll og får en hurtigere ball. Spillere med sofistikert teknikk vil kompensere for dette med deres spilleferdigheter.

Balansert – racketens vekt er jevnt fordelt

De balanserte rammene er de mest populære. De er foretrukket av profesjonelle, allroundere og hobbyspillere. Balanserte rammer fyller alle krav ved å støtte en kraftfull og kontrollert spillestil.

Hodetung – balansepunket befinner på toppen

Hodetunge racketer bemerker seg med fasongen på hodet. Disse typene racketer muliggjør en enorm øking i fart og gir ballkontroll så vel som presisjon. Spilleren vet alltid posisjonen til rackethodet gjennom slaget. Derfor kan racketen være utmerket under kontroll i dynamiske spill. Hodetunge racketer er favorisert av profesjonelle på grunn av deres aggressive og kraftfulle spill. I tillegg muliggjør disse racketene presisjon, det essensielle kriteriet, på høyeste nivå. Videre kan racketene være passende for nybegynnere og avanserte fordi disse racketene gir en bedre utvikling av slagbevegelsene og mer press mot ballen.

Rammer med broer eller med “rackethjerte”, tåreform

Disse rammene utmerker seg gjennom en enorm ballkontroll. Det er flere strenger i lengderetning med samme lengde og lignende svingegenskaper. Sweetspoten er proposjonalt større med slagplatformen.

Rammer med lange strenger eller åpen konstruksjon

Det essensielle kriteriet til disse racketene er å øke ballens fart. Strengene i lengderetningen er lenger, og når en ball treffer dem, vil de bli strukket ut. På grunn av denne trampolineeffekten, får ballen mer akselrasjon. Den absolutte slagplatformen er større enn for rammer med bro. Dette reduserer sweetspoten noe, og kommer av at strengens svingengenskap er mindre.

Strengehardhet

Normalt er strengehardheten på OLIVER-racketer satt for allround- og turneringsspillere. Strengene i lengderetningen på langstrengete racketer er 0,5-1kg hardere strenget enn for rammer med bro. En rackets strengehardhet påvirker spilleegenskapene kraft og kontroll. Strenger med en ru overflate er hovedsaklig benyttet for OLIVER-racketene. Denne egenskapen gir en bedre touch og ballhåndtering.

Myk strenging <10kg

Meget høy trampoline og akselrasjon. Ballkontroll reduseres noe.

Standard strenging 10-12kg

Perfekt balanse mellom akselerasjon og ballkontroll.

Hard strenging >12kg

Kun for spillere med utviklet teknikk. Ballen kan spilles mer presist, og kraft kommer fra slagteknikk og innsats.

Det benyttede materialet har en avgjørende innflytelse på spillbarhet og racketens levetid, og er også reflektert i racketens totalvekt. OLIVER benytter kun materialer av høy kvalitet for sine racketer. Utallige rackettester beviser at alle racketene innehar utmerkede spillegenskaper.

KOMPOSITT / Grafitt

Grepet er utformet med grafittfibre og rackethodet er utformet med aluminimsdekkede graphittmatter. Disse racketene er svært holdbare og vekten er ca 180g. Målgruppe: nybegynnere-hobbyspillere

HMG (High Modulus Graphite)

Dette materialet er benyttet i kombinasjon med andre materialer i segmentet lav til middels pris. Det muliggjør racketer med en vekt på ca 150g, som er spillbare uten vibrasjoner og som også innfrir høyere krav. Målgruppe: Hobby-turneringsspillere

METACARBON

Metacarbon™-racketer gir optimal håndtering og redusert vibrasjon. Metacarbon™-teknologien muliggjør, gjennom åpenbar motstandsdyktighet, forbedret kraftoverføring, redusert vekt og utmerket håndtering. Et mer dynamisk og eksplosivt spill enn med vanlige racketer. Metacarbon™-rammer tilbys i segmentet midt til high-end. Rammene veier 130-150g. Målgruppe: Turnering-Profesjonell..

NANO EPLON

Nano-Eplon™-teknologien tibyr en perfekt kombinasjon av letthet, stabilitet og kraft. Den nye 3D-Mesh er lokalisert nær sweetspot-sonen for å øke stivheten og for å støtte kraften. Områdene med Metacarbon™ eller Grafitt er styrket med 3D  Nano-Eplon™ Mesh uten å øke vekten. Dette materialet er kun benyttet i high-end-segment av “Professional line”. Målgruppe: Profesjonelle